Workshop festival u Bukovici: Tko pjeva zlo ne misli

13.06.2012 - 12:07

Workshop-festival u Bukovici – TKO PJEVA, ZLO NE MISLI – avanturistička komedija sa pjevanjem u 3 dana održaće se od 22. do 25. 6. 2012.

Program festivala

VRTNA RADIONICA, voditelj Damir Šeler
- Odabir i priprema terena za vrt prema permakulturnim načelima, sadnja, ograđivanje;

PČELARSKA RADIONICA, voditelj Marinko Mlađan
- Osnove pčelarstva (teorija), rad sa pčelama na imanju;

TESARSKA RADIONICA, voditelj Siniša Pocrncić
- Osnove rada tesarskim alatom, vrste i odabir drvene građe, planiranje i priprema, izgradnja sjenice;

FOTOGRAFSKA RADIONICA, voditelj Danko Vučinović
- Upoznavanje sa fotografskom opremom i osnovama fotografije, fotografiranje, izložba!!!;

PJEVANJE, voditeljica Dunja Bahtijarević
- Predah uz radionice pjevanja! Pjevat ćemo neke pjesme iz filma Tko pjeva zlo ne misli, a iskopat ćemo i pokoju starogradsku i tradicijsku. Vježbat ćemo višeglasje, a ovisno o broju i predznanju polaznika zabavit ćemo se i osnovama pjevačke tehnike. Prethodno iskustvo nepotrebno, sluh poželjan, a instrumenti dobrodošli.

ŽONGLERSKA RADIONICA, voditelj Gavin Hay
- Uvod u povijest žongliranja, vrste i tehnike žongliranja, koordinacija, ravnoteža i balans, nadogradnja novih pokreta na postojeće, izrada rekvizita i osnove žongliranja, vježbe;

SLACKLINE, voditelj Čedo Josipović
- Upoznavanje sa osnovama slacklinea, prednostima bavljenja slacklineom (slacklineom se razvija snaga tijela, pokretljivost i koordinacija, ravnoteža, brzina reakcije te bolja neuroživčana povezanost lijeve i desne hemisfere), hodanje i padanje;

Ostale aktivnosti:

BICIKLOM NA SELO
- U suradnji sa "Sindikatom biciklista" organizirana biciklistička ruta od Zagreba do Bukovice (cca 80km).

ČIŠĆENJE DIVLJIH ODLAGALIŠTA SMEĆA U ŠUMI
- Divlja odlagališta prijetnja su okolišu i zdravlju ljudi, ugrožavaju vodene površine, pitku vodu i divlje životinje koje se kreću tim prostorom te narušavaju cjelokupan estetski dojam mjesta.

ŠTALA FILM FESTIVAL
- projekcije pustolovnih dokumentarnih filmova sa gostima predavačima:

· Sunčica Hraščanec, penjačica i alpinistica, dokumentarni film o penjanju visokih stijena;

· Dario Rocco, član ekspedicijskog tima AdNatura - dokumentarni film o hrvatskom timu AdNatura na Patagonijskoj ekspedicijskoj utrci 2012. godine;

· Danijel Lacko, poznati hrvatski pustolov, autor i voditelj projekta Welcome (put od Savudrije do Dubrovnika biciklom, kajakom i na noge)- video i fotografije;

Aktivnosti koje će se održavati prema želji sudionika:

· Restauracija kućnog drvenog mlina

· Rastavljanje, premještanje na novu lokaciju i prenamjena starog kukuruznika u sjenicu

· Osnovni tečaj orijentacije u prirodi - voditelj Dario Rocco

· Postavljanje ograde oko imanja

· Jahanje

· Izgradnja staze za "Natural welness" - voditelj Čedo Josipović (izgradnja male staze koja bi se protezala preko imanja, kroz šumu, preko livade, preko potoka - dužine cca 1 km, za bosonogo hodanje)

· Restauracija stare peći u kuhinji (čišćenje, oblaganje blatnom žbukom, uređenje ložišta)

· Izgradnja kompostnog WC-a.

Poziv organizatora

Dragi EKOljupci i RADofili!!! Dođite na naš festival u Bukovici – potrudili smo se (i još se trudimo) da nam bude fenomenalno, edukativno i zabavno! Festival će se održati od 22.6. do 25.6.2012. na seoskom imanju u selu Bukovica Utinjska, pored Vojnića (Karlovačka županija). Ako volite prirodu i društvo, pjesmu i ples, jahanje na konju i spavanje u šatoru, a željni ste novih znanja i vještina – onda je Bukovica pravo MJESTO za vas, a ovaj naš raspjevani festival pravo VRIJEME da dođete! Osim dobre zabave, želja nam je da udruženim snagama napravimo nešto korisno i za našu Majčicu Zemljicu. Na festivalu će biti organizirano krčenje i čišćenje imanja i šume, pa su svi dobrovoljci dobrodošli! Da ne bi bilo samo ‘rad, rad, rad!’, organizirali smo razne korisne radionice (vrtlarska, pčelarska, fotografska, tesarska, pjevačka), razne zabavne aktivnosti (žongliranje, slackline, jahanje na konjima, Štala Film Festival…) i mnogo, mnogo drugih diiivnih stvari! U neposrednoj blizini žiže događanja, osigurali smo prostor za kamp. Ukoliko dođe puno ljudi (juhuuu!) osigurali smo još par lokacija u blizini, tako da ima mjesta k’o u priči!! Plan je – don’t worry, be happy, ponesite sve što vam treba za 3-4 dana, obrišite prašinu sa šatora, provjerite baterije na lampi i dođite!!! Bit će predobro.

Eto, sada kada ste već na pola puta da zaista spakirate šator i dođete, sigurno vas zanima kako da dođete…

Možete doći u vlastitom aranžmanu (autom) ili u našem aranžmanu (biciklom ili busom). Za sve one koji dolaze autom – na slijedećem linku možete vidjeti razrađenu rutu od Zagreba do Bukovice - ZAGREB – BUKOVICA autom ili provjerite na Google Maps. Za sve hrabre bicikliste, u suradnji sa Sindikatom biciklista, naš dragi prijatelj Nido vodit će vas organiziranom rutom od rotora. Kreće se u petak 22.6. u 9:00h ujutro, ispred Bille kod rotora. Detaljnije upute i rutu možete vidjeti ovdje – ZAGREB – BUKOVICA biciklom. Bus kreće također u petak, s parkirališta ispred koncertne dvorane V.Lisinski. Kreće se u 11:00h, s tim da ćemo pričekati 10ak minuta sve one koji su ‘zapeli u prometu’ ili im ‘nije zvonila budilica’. Ukoliko ćete dolaziti busom, molimo vas da se prijavite ovdje. Cijena karte će ovisiti o broju prijava i točan iznos javit ćemo vam mailom nekoliko dana prije polaska. Povratak busom iz Bukovice predviđen je za ponedjeljak 25.6. u 18:00h.

Detalje o festivalu, tj. program i popis radionica možete vidjeti ovdje - Program festivala Tko pjeva, zlo ne misli.

Ukoliko želite sudjelovati u financiranju festivala: otvorili smo žiro račun u Erste banci: 2402006-1100624770. Hvala unaprijed!!!
VAŽNO: minimalno funkcioniranje festivala u velikoj mjeri ovisi o volonterima dobrovoljcima… Zato, svi vi koji želite pomoći da festival ne promijeni ime iz ‘Tko pjeva, zlo ne misli’ u ‘Let iznad kukavičjeg gnijezda’ – molimo vas da nam se javite na mail info@ekodrom.hr!! Za volontere smo organizirali smještaj u staroj kući, klopu, majice sa logom i veeeeeliku pusu, poručuju organizatori.