Kultura

MUZIKA

Foto: http://www.seasplash-festival.com/hr/
12. Seasplash festival održaće se od 17. - 21. 7. u ambijentu napuštene štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule.
 

Istraga zbog "vrijeđanja u javnosti i podsticanja mržnje" protiv Dylana je pokrenuta decembra 2013. godine, na osnovu tužbe koju je podnio Savjet hrvatske zajednice u Francuskoj.

Hip hop, rnb, funk party imati ćete priliku posjetiti u petak, 18. travnja, u OKC Abrašević, sa početkom u 21:00.
 
Foto: Selma Pleho
Sinoć je u OKC Abrašević održan koncert grupe Wovoka. Poljski bend pjevao je pred oko 50 ljudi, koji su uživali u njihovim zanimljivim ritmovima.
Koncert benda Disciplin A Kitschme najavljen je 19. travanja u OKC Abrašević, sa početkom u 21:00h.
 

U OKC Abrašević očekuje nas još jedan izvrstan koncert. Riječ je o nastupu Lake, koji će se održati u petak, 25. aprila, sa početkom u 21 sat.

Koncert poljskog sastava Wovoka
Foto: AbrašMEDIA
Koncert bendova polaznika mostarske rock škole, te već poznatijih bendova Hypersten i Floridus, održaće se u petak, 28.
Koncert benda Velahavle najavljen je 4. aprila/travnja u OKC Abrašević, sa početkom u 21.00h.
 

Scott Asheton, bubnjar i jedan od utemeljitelja američkog proto-punk benda The Stooges, preminuo je sinoć u dobi od 64 godine, prenosi britanski Guardian.

FILM

Glumac Mickey Rooney, zvijezda kinematografije 30-tih i 40-tih godina, koji je imao jednu od najdužih holivudskih karijera, umro je u nedjelju u 93. godini života, javili su američki mediji.

Pozorišna, filmska i TV glumica Tamara Miletić preminula je u Beogradu u 81. godini, potvrdili su Tanjugu članovi njene porodice.

Počela je prijava filmova za programe 20. Sarajevo Film Festivala (SFF), koji će biti održan od 15. do 23. augusta ove godine.

Foto: AbrašMEDIA
Na ovogodišnjem Festivalu održanom u Vinkovcima, uz iznimno bogat popratni program ljubitelji filmova pratili su festivalski program u trajanju od 7 filmskih

Projekcija filma The Pervert's Guide to Ideology održaće se 20. januara u OKC Abrašević, sa početkom u 20:30h.

foto: unitedagents.co.uk

Roger Lloyd-Pack, koji se diljem svijeta proslavio kao "spori" smetlar Trigger u humorističnom serijalu Mućke, preminuo je u srijedu navečer u 69. godini, javio je BBC.

Kino Kozara dobilo je ove sedmice digitalnu 3D tehnologiju, za šta je iz budžeta grada Prijedora u ovoj godini izdvojeno više od 150.000 KM, te će za vikend prvi put prikazati filmove u 3D forma
Novi film danskog skandal majstora Larsa fon Trira "Nimfomanka" biće prikazan u februaru na filmskom festivalu u Berlinu, saopštili su danas organizatori 64. Berlinala.
 
Popularna filmska, pozorišna i televizijska glumica Ružica Sokić preminula je u Beogradu u 80. godini života, prenosi B92
 
Foto: jessehill.com

Jim Jarmusch, kultni reditelj nezavisne američke scene, novim se filmom "Samo ljubavnici preživljavaju" pridružio nizu recentnih fantastičnih naslova s vampirima u glavnim ulogama, a je li pritom o

FESTIVALI

Foto: AbrašMEDIA
Treći po redu Street Arts Festival održati će se od 22. do 25.
Foto: http://www.seasplash-festival.com/hr/
12. Seasplash festival održaće se od 17. - 21. 7. u ambijentu napuštene štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule.
 
U Konjicu će se održati 12. festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, od 19. – 26. aprila 2014.

Počela je prijava filmova za programe 20. Sarajevo Film Festivala (SFF), koji će biti održan od 15. do 23. augusta ove godine.

Foto: Facebook
Festival elektronske muzike, Lunar Festival, najavljen je 11. i 12. aprila u Areni Zenica.
 
Nastupaju:
 
Povodom obilježavanja godišnjice smrti Alekse Šantića, Spkd Prosvjeta Mostar organizuje prvi internacionalni ''Šantićev festival djece pjesnika'' koji će se održati 01. i 02.
Sarajevo Punk Fest ove godine će se održati 1. i 2. februara u Domu Mladih (Centar Skenderija) i klubu Underground.
 
 

Muzički EXIT festival sljedeće godine bit će održan od 10. do 17. jula, s tim što će prva četiri dana biti u Novom Sadu, a preostala tri u Crnoj Gori, saopćili su danas organizatori.

Prvi humanitarni festival balkanske umjetnosti "Spiritus Progenitum" bit će otvoren u ponedeljak, 25. novembra, u Historijskom muzeju BiH, a publici će do 7.

Treće izdanje MOtus! festivala održaće se od 21. do 24. studenog u OKC Abrašević.
 
Program festivala: