Kultura

MUZIKA

Trodnevni eko-festival "Čudna šuma" čije su programske aktivnosti trebale početi sutra u Sarajevu neće biti održan, kazao je za Agenciju Fena Darko Ostojić Ogi, u ime organizatora.

Zbog ljetnih pauza i odmora, Mostar Rock School produžava rok za upis u programsku 2014/2015 godinu. Upisi su otvoreni za sve zainteresirane mlade ljude, bez
U OKC Abrašević u srijedu će se održati "Koncert opraštanja-Halal, da se više nikad ne ponovi'" kantautora Drage Grg

Kultni britanski rock i pop sastav The Beatles, jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih grupa u historiji popularne muzike, više od 40 godina od kad je prestao postojati nastavlja golicati maštu

Radionica produkcije elektronske muzike biće održana 9. kolovoza u OKC Abrašević, sa početkom u 15h. Poziv na radionicu prenosimo u cjelosti: 

Mostar Sevdah Reunion 10. kolovoza 2014. godine održati će humanitarni koncert u OKC Abrašević u Mostaru.

Sav prihod od prodaje ulaznica biti će doniran žrtvama svibanjskih poplava.

Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i organizira mini-koncert „švicarskih rogova“ - Swiss Alphorn Trio. Ova skupina će povodom proslave švicarskog nacionalnog praznika nastupiti 4. kolovoza 2014.

Hip-Hop Party održaće se u OKC Abrašević, 15. kolovoza, sa početkom u 20:00h. 
 
Nastupaju: 
 

FILM

Uradak je ranije dobio negativne ocjene na filmskim festivalima još dok je frontmen grupe Jim Morrison bio živ. Dokumentarni film rock grupe The Doors, Feast
foto: ticketmaster.com
Poznati američki glumac i komičar Robin Williams, jedna od najvećih televizijskih i filmskih zvijezda, pronađen je mrtav u ponedjeljak i najvjerojatnije je po

Studija koju je provelo Sveučilište Južne Kalifornije pokazala je da su Hispanoamerikanci, koji čine više od 16 posto stanovništva SAD-a, u holivudskim blockbusterima lani igrali samo 4,9 posto gov

Photo: Dark Horse Comics

Prvo pravilo Fight Cluba je da se o njemu ne govori, ali je sada teško zaustaviti priče o njegovom dugoočekivanom nastavku.

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel večeras je svečano otvoren Međunarodni filmski festival "Kratkofil plus", na kom će biti prikazan 31 film iz 25 zemalja, među kojima i dva iz BiH.

Jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji, glumac Bora Todorović, preminuo je jutros u 84. godini života.

Deveti međunarodni festival animiranog filma - NAFF održat će se od 28. juna do 3. jula u Mostaru, Neumu i Dubrovniku, a u takmičarskom dijelu prikazat će se 52 filma i 20 u panorami.

Foto:www.ia-stud.hiof.no

Američki glumac Eli Wallach, poznat po upečatljivim ulogama u vesternima reditelja Sergija Leonea, preminuo je u 98. godini.

foto: reuters

Oscarom nagrađeni reditelj Oliver Stone režirat će biografski film o Edwardu Snowdenu.

10. aprila u Domu omladine Beograda održana je premijera kratkog igranog filma Divan dan za bananaribe, po motivima istoimene priče J.D. Salingera.

FESTIVALI

Prvi međunarodni festival mlade publike Korzo održaće se od petka, 19. 9. do nedjelje, 21. 9.

Trodnevni eko-festival "Čudna šuma" čije su programske aktivnosti trebale početi sutra u Sarajevu neće biti održan, kazao je za Agenciju Fena Darko Ostojić Ogi, u ime organizatora.

Trodnevni festival "Čudna šuma" se sa prvobitno najavljene lokacije premješta na drugo mjesto - hangar u naselju Socijalno. 
Trodnevni eko-festival "Čudna šuma" koji je bio najavljen od petka, 5.
Antifa fest u Mostaru stigao je do svog petog izdanja. Festival će se održati 5. i 6. septembra u prostorijama OKC Abrašević. Uz Antifa fest ove godine će se održati i 8.
Od 3. do 6.rujna u Šibeniku će, u sklopu Festivala alternative i ljevice boraviti najveća intelektualna krema svijeta. Najzvučnije ime 2.
"Čudna šuma", festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti će od 5. do 7. septembra 2014.
Ovogodišnji, deseti po redu Rock Marathon Demo Fest održat će se u petak i subotu, 15. i 16.
Ne samo još jedan u nizu ljetnih festivala na jadranskoj obali, već SuperUho festival sa šibenskom adresom, mlađi brat zagrebačkog Žednog uha, počeo je sinoć,

Muzički festival "72 sata Summer Festa" bit će održan od 8. do 10. augusta na kakanjskom izletištu Ponijeri, u organizaciji Udruženja građana Civilizacija.