Kultura

MUZIKA

U OKC Abrašević u srijedu će se održati "Koncert opraštanja-Halal, da se više nikad ne ponovi'" kantautora Drage Grg

Kultni britanski rock i pop sastav The Beatles, jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih grupa u historiji popularne muzike, više od 40 godina od kad je prestao postojati nastavlja golicati maštu

Radionica produkcije elektronske muzike biće održana 9. kolovoza u OKC Abrašević, sa početkom u 15h. Poziv na radionicu prenosimo u cjelosti: 

Mostar Sevdah Reunion 10. kolovoza 2014. godine održati će humanitarni koncert u OKC Abrašević u Mostaru.

Sav prihod od prodaje ulaznica biti će doniran žrtvama svibanjskih poplava.

Veleposlanstvo Švicarske u Bosni i organizira mini-koncert „švicarskih rogova“ - Swiss Alphorn Trio. Ova skupina će povodom proslave švicarskog nacionalnog praznika nastupiti 4. kolovoza 2014.

Hip-Hop Party održaće se u OKC Abrašević, 15. kolovoza, sa početkom u 20:00h. 
 
Nastupaju: 
 

Britanski bend Massive Attack posvetio je svoj jedini koncert na Bliskom istoku djeci u Gazi, otvoreno osudivši izraelski masakr nad Palestincima.

Koncert minhenskog benda Majmoon održaće se 31. jula/srpnja, u OKC Abrašević, sa početkom u 21:00h.
 
Nakon dvije godine mostarska publika će gledati Dječake, a nastupiti će i mostarski hip-hoperi Sove. Koncert će se održati u četvrtak, 21. 8.

FILM

foto: ticketmaster.com
Poznati američki glumac i komičar Robin Williams, jedna od najvećih televizijskih i filmskih zvijezda, pronađen je mrtav u ponedjeljak i najvjerojatnije je po

Studija koju je provelo Sveučilište Južne Kalifornije pokazala je da su Hispanoamerikanci, koji čine više od 16 posto stanovništva SAD-a, u holivudskim blockbusterima lani igrali samo 4,9 posto gov

Photo: Dark Horse Comics

Prvo pravilo Fight Cluba je da se o njemu ne govori, ali je sada teško zaustaviti priče o njegovom dugoočekivanom nastavku.

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel večeras je svečano otvoren Međunarodni filmski festival "Kratkofil plus", na kom će biti prikazan 31 film iz 25 zemalja, među kojima i dva iz BiH.

Jedan od najpopularnijih glumaca u bivšoj Jugoslaviji, glumac Bora Todorović, preminuo je jutros u 84. godini života.

Deveti međunarodni festival animiranog filma - NAFF održat će se od 28. juna do 3. jula u Mostaru, Neumu i Dubrovniku, a u takmičarskom dijelu prikazat će se 52 filma i 20 u panorami.

Foto:www.ia-stud.hiof.no

Američki glumac Eli Wallach, poznat po upečatljivim ulogama u vesternima reditelja Sergija Leonea, preminuo je u 98. godini.

foto: reuters

Oscarom nagrađeni reditelj Oliver Stone režirat će biografski film o Edwardu Snowdenu.

10. aprila u Domu omladine Beograda održana je premijera kratkog igranog filma Divan dan za bananaribe, po motivima istoimene priče J.D. Salingera.
Dani poljskog filma  najavljeni su od 28. - 30. travnja u OKC Abrašević.

FESTIVALI

Od 3. do 6.rujna u Šibeniku će, u sklopu Festivala alternative i ljevice boraviti najveća intelektualna krema svijeta. Najzvučnije ime 2.
"Čudna šuma", festival koji objedinjuje umjetnost, muziku i podizanje ekološke svijesti će od 5. do 7. septembra 2014.
Ovogodišnji, deseti po redu Rock Marathon Demo Fest održat će se u petak i subotu, 15. i 16.
Ne samo još jedan u nizu ljetnih festivala na jadranskoj obali, već SuperUho festival sa šibenskom adresom, mlađi brat zagrebačkog Žednog uha, počeo je sinoć,

Muzički festival "72 sata Summer Festa" bit će održan od 8. do 10. augusta na kakanjskom izletištu Ponijeri, u organizaciji Udruženja građana Civilizacija.

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel večeras je svečano otvoren Međunarodni filmski festival "Kratkofil plus", na kom će biti prikazan 31 film iz 25 zemalja, među kojima i dva iz BiH.

foto ZemFest
ZemFest je ljetni kamp i festival koji se ove godine održava po prvi put na Rujištu u blizini Mostara u periodu od 17.07-27.07.

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras će početi 15. "Exit", jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Na Tjentištu danas počinje OK fest koji će trajati do nedjelje, 6.

Mostar Summer Fest, održaće se 27. i 28. 6. na Kantarevcu. 
 
PROGRAM:
 
Petak, 27.6.2014.: