Kultura

MUZIKA

Mikija i d bojze smo u više navrata do sada slušali u KUPEK-u i non-stop je ideja o njihovom gostovanju visila u vazduhu.
Unija studenata Republike Srpske ove godine obilježiće „09. maj – Međunarodni dan pobjede nad fašizmom“.
Nastup kragujevačkog heavy metal benda Forever Storm održaće se u OKC Abrašević, 9. travnja, sa početkom u 21:00 sat.
 
Koncert Jurice Pađena sa gruom Aerodrom održaće se 23. maja u OKC Abrašević, sa početkom u 21:30 sati.
 
Koncert osiječkog rep dvojca Krankšvester održaće se 27. ožujka u OKC Abrašević, sa početkom u 20:00 sati.
 
Sarajevski bend Dvadesetorica sinoć je nastupio pred mostarskom publikom u OKC Abrašević, a kao predgrupa publiku su zagrijali bend K.O.S.M.O & The Quitters.
 
Promocija novog albuma "Linije" sastava Billy Andol održaće se 4. aprila u OKC Abrašević, sa početkom u 21:00 sat.
 

Još samo desetak dana ostalo je do kraja konkursa za prijavu takmičarskih demo sastava za Demofest, koji će i ove godine biti održan Banjaluci, i to po osmi put.

Koncertni album Vlade Divljana i Ljetno kino benda, koji je snimljen uživo u aprilu prošle godine u Tvornici u Zagrebu, u ponedeljak je objavljen u izdanju "Aquarius Recordsa", desetak dana nakon n

Britanski rok bend "Muse" najavio je da će u junu objaviti novi, sedmi studijski album "Drones".

FILM

Snimanje remakea filma "Valter brani Sarajevo" počet će ove godine nakon što će krajem maja biti održana audicija za glumce i izabran novi Valter koji će u toj ulozi naslijediti Velimira Batu Živoj

Projekcija filma Dugi valovi (na zapadu), u režiji režija Lionela Baiera, održaće se u OKC Abrašević, u srijedu, 25. marta, sa početkom u 19:00 sati.

Američki glumac Sean Penn smatra da nas je politička korektnost "anestezirala" i da su snimci u kojima islamski ekstremisti svojim zarobljenicima odsijecaju glave podsjetnik pravog užasa koji se do

Poljski film se vratio na scenu svjetske kinematografije novim talasom talentovanih reditelja koji su nedavno osvojili prestižne filmske nagrade, poput američkog Oskara i Srebrnog medvjeda na Berli

Na devetom Festivalu dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se od 12. do 15.

British Council u BiH u saradnji sa Srednjom školom primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Sarajevo Film Festivalom, pokrenuo je projekt prvog Festivala srednjoškoskog kratkog filma.

Nakon što su zvijezde prošetale crvenim tepihom, u losanđeleskom Dolby Theathreu pod motom 'Anything can happen' ('Sve je moguće') sinoć je započela 87. dodjela Oscara.

foto: screenart.com

Sony Pictures i Marvel Studios zajedno će snimati sljedeći nastavak filma o Spider-Manu, objavile su dvije kompanije.

Filmovi "Boyhood" u kategoriji drame, te "Grand Budapest Hotel" u kategoriji komedije dobitnici su ovogodišnjih Zlatnih globusa, a nagrade su im uručene na svečanosti u Los Angelesu.

Nekoliko dana prije dodjele Zlatnih globusa, najcjenjenijih američkih filmskih nagrada nakon Oscara, u Hollywoodu je sve napetije, a kao jedan od mogućih favorita spominje se film "Birdman", koji j

FESTIVALI

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru, obavještava svoju cijenjenu publiku da će ove godine, u periodu od 20. - 27. aprila biti održan 12.

Na devetom Festivalu dokumentarnog rock filma (DORF), koji će se od 12. do 15.

Nacionalni Park Sutjeska i ove godine bit će domaćin festivala za mlade OK Fest, koji će se održati 3. 4. i 5. jula.

Foto: nap.ba

Povodom obilježavanja devedesete godišnjice smrti pjesnika Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar organizira drugi Šantićev festival djece pjesnika koji će se

Moshus Promotions obilježava godinu dana uspješnog rada. Sve ljubitelje teškog zvuka počastiti će jednodnevnim metal festivalom, koji će se održati 6.
Foto: Avaz.ba

Kratki film "Efimera" španskog autora Diega Modina po ocjeni žirija proglašen je najboljim na festivalu kratkog filma "Srebrena traka" u Srebrenici, izjavila je koordinatorica ovog festivala Nada S

Film "Videogrami revolucije" režisera Haruna Farockija otvorit će sutra u Sarajevu deveto izdanje Pravo Ljudski Film Festivala.

Foto: Klix.ba

Predstavom "Pamela, mrzim te“, mladog visočkog glumca Farisa Pinje, u Bugojnu je počeo TIFBU festival, koji će trajati do kraja decembra.

U vremenu sveopštih protesta i negodovanja, u vremenu kad mržnja preovladava javnim prostorom javno iskazivanje ljubavi mu dođe kao subverzija. U noći kad je snimana 102.